Росія могла втратити в Україні до 750 тисяч військових - австрійський експерт

Росія могла втратити в Україні до 750 тисяч військових - австрійський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
У загарбницькій війні проти України Росія могла вже втратити вбитими та пораненими від 500 тис. до 750 тис. осіб, серед яких вбитими – до 150 тисяч.

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу полковник ЗС Австрії, керівник Інституту підготовки офіцерів Терезіанської військової академії Маркус Райснер.

«Нещодавно було опубліковано одне цікаве дослідження, яке, на мою думку, є дуже добре вивченим. У ньому йдеться про те, що, можливо, вже було вбито від 100 тис. до 150 тис. російських солдатів», - прокоментував Райснер питання щодо його оцінки втрат РФ у війні проти України.

За його словами, якщо взяти до уваги уроки воєнної історії і «той факт, що приблизно в 3-4 рази більше додатково слід зараховувати як поранених», то мова йде про величезні втрати.

«Загалом це може становити від 500 тис. до 750 тис. осіб, як загиблих, так і поранених. І це, на мою думку, є цілком реалістичним, зважаючи на інтенсивність конфлікту», - сказав експерт.

Читайте також: Австрійський полковник назвав головні завдання для F-16 в Україні

Водночас він вказав на те, що також українська сторона «зазнала дуже великих втрат». «Але проблема полягає в демографії та у людському потенціалі обох держав. І тут видно, що Росія спирається на людський потенціал у 150 мільйонів людей, з відповідним потенціалом для рекрутування», - додав він.

Читайте також: Україна потребує в чотири рази більше систем ППО, ніж має зараз - австрійський полковник

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявляв, що втрати російської армії на війні проти України є втричі більшими, ніж українські, а на окремих ділянках «навіть ще вищі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-