На фронті від початку доби - 103 боєзіткнення, ворог активізувався на Времівському напрямку

На фронті від початку доби - 103 боєзіткнення, ворог активізувався на Времівському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 103 бойові зіткнення, станом на цей час бої тривають на п'яти напрямках, зокрема на Времівському фіксується підвищена активність російських військ.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 понеділка, 26 серпня, передає Укрінформ.

«Найгарячіше зараз на Покровському напрямку. Сили оборони вживають необхідних заходів для недопущення просування окупантів вглиб території України», – поінформували в Генштабі.

Зазначається, що на Харківському напрямку від початку доби відбулося одне бойове зіткнення. Українські захисники успішно відбили атаку біля Вовчанська.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили вісім ворожих атак поблизу Новоосинового, Глушківки і Стельмахівки. Ще дві атаки тривають поблизу Синьківки та Андріївки.

Ударів 12 керованими авіабомбами російські загарбники завдали по Колісниківці.

На Лиманському напрямку війська РФ 12 разів атакували в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового і Торського. Сім бойових зіткнень уже завершені, атаки тривають поблизу Пролетарського, Греківки та Невського.

На Сіверському напрямку протягом дня відбулися п’ять бойових зіткнень. Російська армія наступала поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки, де отримала жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку від початку доби росіяни двічі намагалися потіснити Сили оборони із займаних позицій поблизу Часового Яру. Українські захисники відбили ворожі атаки.

Ударів некерованими авіаційними ракетами війська РФ завдали по Григорівці й Часовому Яру.

На Торецькому напрямку загарбники за підтримки штурмової авіації сім разів атакували позиції українських оборонців. Ситуація контрольована.

Читайте також: На Краматорському напрямку аеророзвідники дронами знищили позиції росіян

На Покровському напрямку запеклі бої точаться в районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Пантелеймонівки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Мемрика, Михайлівки та Карлівки. Станом на цей час російські війська 38 разів намагалися штурмувати українські позиції. Боєзіткнення досі тривають у 14 локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби армія РФ атакувала підрозділи Сил оборони 11 разів. Ворог намагався просунутися поблизу Красногорівки, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Дев’ять атак українські захисники зупинили, у трьох локаціях бої тривають.

Активізувалися російські війська на Времівському напрямку. Від початку доби Сили оборони відбили там три штурмові дії, здійснені загарбниками в бік Вугледара та Водяного. 13 ворожих атак тривають у напрямку Пречистівки, Богоявленки й Новоукраїнки.

Удару некерованими авіаційними ракетами росіяни завдали по району Єгорівки.

Читайте також: Російська армія втратила за добу в Україні ще 1140 військових

На Придніпровському напрямку армія РФ протягом дня один раз спробувала штурмувати позиції українських захисників в острівній зоні, однак безуспішно.

Десять авіабомб загарбники скинули в райони Тягинки, Токарівки й Садового.

На Оріхівському й Гуляйпільському напрямках наступальних дій російські війська не проводили, натомість продовжили обстрілювати позиції Сил оборони та місцеві населені пункти.

По Курській області, за уточненими даними, армія РФ за сьогодні завдала вже 26 авіаційних ударів, скинувши на її територію 44 керовані авіабомби. Операція Сил оборони в цьому регіоні Російської Федерації триває.

«Українські захисники продовжують мужньо вести боротьбу з російською навалою, завдаючи ворогу значних втрат в живій силі та техніці», – наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня російські загарбники атакували Україну більш як сотнею ракет різних типів та близько 100 ударних безпілотників типу Shahed.

Фото: 60 окрема механізована Інгулецька бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-