Президент: В України недостатньо систем ППО для відбиття кожної російської атаки

Президент: В України недостатньо систем ППО для відбиття кожної російської атаки

Укрінформ
Україна має системи протиповітряної оборони, але їх недостатньо для відбиття кожної російської атаки.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час свого виступу на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цінуємо кожен крок на підтримку України, кожну дію та кожен вияв солідарності з боку наших партнерів по всьому світу, які допомагають нам відновити безпеку та наблизити мир. Українці хочуть, щоб ця війна закінчилась, більше, ніж будь-хто у світі...Російська агресія залишає нас без вибору, тільки боротися і захищати наші життя. Наші люди – під постійною загрозою російських ракетних та дронових ударів. Кожен, кожної ночі та кожного дня. На щастя, у нас є системи ППО. Також завдяки Італії. Але цього недостатньо, щоб забезпечити всю нашу територію та відбити кожну російську атаку", - сказав Зеленський.

Читайте також: Країни формату «Рамштайн» вже надали Україні військову допомогу на понад $106 мільярдів - Остін

Він нагадав, що з початку вересня Росія здійснила атаки на Харків, Полтаву та Львів.

Зеленський наголосив, що Путін намагається знищити нашу державу та послідовно робить усе, щоб позбавити Україну її суверенітету.

"Зруйнувати нашу економіку та змусити українців покинути Україну. Росія відкрито била на знищення всієї нашої енергетичної інфраструктури, намагаючись занурити Україну в темряву. Чи можна прийняти це зло? Звісно ні. І ось чому українці продовжують битися за життя, за дітей, за право жити на їх землі. Просто жити з нашими сім'ями, нашими дітьми, в безпеці, у себе вдома. Це все, чого ми хочемо", - додав Президент.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 6 вересня, прибув до Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-