Військовий: Ми перемагаємо ворога завдяки креативу та постійним інноваціям

Військовий: Ми перемагаємо ворога завдяки креативу та постійним інноваціям

Відео
Укрінформ
В армію прийшло багато розумних людей, які можуть запроваджувати інновації. Лише завдяки своїй креативності українці досі не програли війну.

Таку думку висловив командир роти 220-го батальйону 126-ї окремої бригади ТРО Ігор Халус у програмі проєкту Укрінформу «Командири нашої Перемоги». 

За словами офіцера, одна з найбільш болісних проблем української армії – це жорстка вертикаль управління «згори-вниз». Халус переконаний, що так не має бути.

«Усі зміни і реформації в армії проштовхуються знизу», – наголосив офіцер, навівши реальний приклад. Була проблема з підрозділами безпілотних літальних апаратів і, цю проблему порушували в армії саме знизу. «У мене за штатом не може бути операторів FPV-дронів, лише піхотинці, сержанти, бойові медики, водії. Але ж «дронщики» теж є і щодня виконують бойові завдання, це мій штат», – зазначив командир.

Як командир, розповів Халус, він розумів, що такий стан речей не відповідає дійсності, а змінилося все лише, коли це проблемне питання порушили блогери. Після розголосу почалися зміни на високому рівні, і тепер у ЗСУ є підрозділи безпілотних літальних апаратів, хоч із затримкою майже у два роки.

Читайте також: Сухаревський - у доповіді Сирському: У серпні застосування FPV-дронів збільшилося на 25%

Як ЗСУ реформуються у бойових умовах, чому воювати результативніше мобільними групами і як вдалося налагодити комунікацію між військовими групами у повністю зруйнованих КАБами Кринках – про це і багато іншого можна дізнатися з повної версії інтерв’ю Ігоря Халуса на Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував цикл програм, головні герої яких – військові командири та офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежать не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-