Адміністрація Байдена передала Конгресу США звіт про стратегію щодо війни в Україні - Reuters

Адміністрація Байдена передала Конгресу США звіт про стратегію щодо війни в Україні - Reuters

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена надіслала Конгресу засекречену доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні.

Про це Reuters повідомили три джерела, передає Укрінформ.

Помічник конгресмена повідомив, що довгоочікуваний звіт надійшов до законодавців у понеділок, проте вони ще не ознайомились з ним. Це також підтвердили два інші анонімні джерела.

Йдеться про документ, вимогу щодо підготовки якого включили у законопроєкт про надання 60 млрд доларів допомоги для України, і який був ухвалений у квітні. Попервах терміном подання звіту був червень.

Через кілька тижнів після того, як крайній термін минув, а звіту так і не було, деякі члени Конгресу заявили, що вони розчаровані й розглянуть можливість блокування подальшого фінансування.

Сенатор Джим Ріш, провідний республіканець у Комітеті з міжнародних відносин Сенату США, сказав, що він підтримує надання допомоги Україні, але «не всліпу».

«З перших днів війни Путіна проти України ми звернулися до адміністрації Байдена-Гарріс з проханням розробити стратегію, як США і наші союзники можуть допомогти Україні перемогти у війні. Коли вони не відповіли на наші запити, ми законодавчо зобов'язали їх надіслати стратегію до Конгресу, але крайній термін минув, а відповіді немає. Президент Байден і віцепрезидент Гарріс зобов'язані надати стратегію не лише нам, але й американському народу, і їхня бездіяльність свідчить про те, що вони її не мають або бояться нею поділитися», - сказав Ріш.

Читайте також: Остін: Війна в Україні завершиться переговорами, однак коли - важко сказати

За 2,5 роки, що минули з моменту повномасштабного вторгнення Росії, Конгрес схвалив виділення майже 175 мільярдів доларів допомоги та військової підтримки Україні та країнам-союзникам.

Як повідомляв Укрінформ, після кількох місяців затримок 20 квітня нижня палата Конгресу США у квітні ухвалила законопроєкт про додаткові асигнування, який включає 61 мільярд доларів на фінансування України.

Верхня палата Конгресу США 23 квітня ухвалила цей проєкт закону, а Президент США Джо Байден підписав закон 24 квітня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-