Умєров ознайомився з підготовкою українських захисників на полігоні Бундесверу

Умєров ознайомився з підготовкою українських захисників на полігоні Бундесверу

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров разом із делегацією відвідали Північний навчальний центр (Hub North) Командування спеціальної підготовки (ST-CSpecial Training Command) на військовому полігоні на півночі Німеччини, на якому проходять підготовку українські бійці.

Про це повідомив Бундесвер, передає Укрінформ.

До кінця року Hub North підготує загалом 20 тисяч українських солдатів. Для цього було задіяно кілька сотень німецьких військових.

Члени делегації могли спостерігати за тренуванням на бронетранспортері Marder та основному бойовому танку Leopard. Велику увагу привернув тренажер віртуальної реальності VR Leopard, який використовується в перший тиждень навчання.

Німецькі інструктори в розмові з українськими гостями неодноразово наголошували на тому, що навчання відбуваються у короткий час, але зроблено все можливе для забезпечення кваліфікованої підготовки. Це підтвердили і українські військові в розмові з міністром оборони.

Умєров подякував за підтримку України військовим матеріалом і підготовкою фахівців. Командувач Спеціального навчального командування ST-CS генерал-лейтенант Андреас Марлоу наголосив на постійній оптимізації навчань, наприклад, за рахунок використання російського обладнання та копій російських систем позиціонування. Він не сумнівається у високому рівні бойової готовності та вмотивованості українських воїнів.

Читайте також: Умєров подякував за цілодобову роботу бійцям підрозділів РЕБ з нагоди професійного свята

До складу української делегації на чолі з міністром Умєровим входили офіцери українського Генштабу та посол у ФРН Олексій Макеєв.

Раніше делегацію в Берліні прийняв міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Як повідомлялося, Умєров узяв участь у засіданні формату «Рамштайн» минулої п’ятниці. Там також вперше виступив Президент України Володимир Зеленський.

Фото: Бундесвер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-