Вийшов трейлер фільму «Буча», знятого за сприяння ГУР

Вийшов трейлер фільму «Буча», знятого за сприяння ГУР

Укрінформ
Оприлюднили офіційний трейлер художнього фільму “Буча”, знятого режисером Станіславом Тіуновим за сприяння Головного управління розвідки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“20 червня 2024 року автори фільму “Буча” оприлюднили офіційний трейлер стрічки”, - йдеться у повідомленні.

Фільм заснований на реальних подіях, які відбулись під час тимчасового російського захоплення міста. Головний герой ― громадянин Казахстану, який отримав притулок в Україні за кілька років до широкомасштабної війни, а у час захоплення міста, ризикуючи власним життям, врятував від російських загарбників більше двохсот українців.

За словами сценариста та продюсера фільму Олександра Щура, під час роботи над фільмом дуже допомагали представники Головного управління розвідки МОУ.

“Вони консультували нас, надавали фото та відеоматеріали, знайомили з текстами перехоплень розмов російських військових, агентурними даними. Все це ми використовували у фільмі”, — повідомив сценарист фільму.

Фільм створено завдяки інвестиціям приватних осіб з України, Польщі, Канади та США.

У широкий прокат у кінотеатрах України художній фільм “Буча” вийде 7 листопада 2024 року.

Читайте також: В Уельсі відбувся показ документальної стрічки «20 днів у Маріуполі»

Як повідомлялося, російська армія ввійшла до Бучі 27 лютого 2022 року. За 33 дні загарбники скоїли в Бучанському районі понад 9 тисяч воєнних злочинів та вбили більш ніж 1400 цивільних, 37 з яких – діти.

Збройні сили України визволили місто 31 березня.

Увечері 2 квітня Міністерство оборони України заявило про звільнення від російських загарбників усіх територій Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-