У  Парижі провели першу конференцію українського шкільництва Франції

У Парижі провели першу конференцію українського шкільництва Франції

Фото
Укрінформ
У Парижі відбулася перша конференція українського шкільництва Франції на тему «Українська школа за кордоном – головний чинник збереження української ідентичності»

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Світової координаційної виховно-освітньої ради Світового конгресу українців Любов Любчик.

Захід, у якому взяли участь представниці і представники українського шкільництва із 20 французьких міст та містечок, було проведено за ініціативи СКВОР СКУ при підтримці посольства України у Французькій Республіці.

Під час конференції надзвичайний і повноважний посол України у Франції Вадим Омельченко озвучив основні напрями роботи посольства, серед яких розвиток української освіти є надважливим та надактуальним, а також наголосив на тому, що посольство докладає свої зусилля і можливості для того, щоб у місцевих школах зʼявилася навчальна дисципліна за вибором «Українська мова як іноземна».

Директорка Інформаційно-культурного осередку імені Василя Сліпака в Парижі Вікторія Гуленко розповіла про можливості фінансування українських освітніх осередків за кордоном та проєкт «Українська бібліотека» для їх підтримки з метою поширення української мови та української культури у діаспорі.

Директорка МІОК Ірина Ключковська нагадала про основні проєкти МІОК для допомоги українським освітянам діаспори та запросила на Третій світовий форум українознавчих суботніх і недільних шкіл у серпні.

Дякую всім учасникам конференції, які своїми конкретними діями, жертовністю і відданістю українській справі гуртують, обʼєднують українські громади у місцях свого перебування, створюють українські освітні осередки - часто на безоплатній основі, розуміючи гостру потребу у формуванні, розвитку і збереженні української ідентичності за кордоном. Наснажена презентаціями українських освітян Франції – кожен і кожна з них сьогодні міцно і надійно тримає освітній фронт, що надважливо для української перемоги!», – подякувала Любов Любчик.

Нагадаємо, голова Світової координаційної виховно-освітньої ради (СКВОР) Світового конгресу українців Любов Любчик під час візиту делегації СКУ до Німеччини зустрілася у Берліні із представниками українського шкільництва, керівниками українських шкіл і науковцями.

Фото: Lyuba Lyubchyk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-