Виробництво цукру в Україні скоротилося на 15% - експерт
Про це повідомляє у вівторок Національна асоціація цукровиків України "Укрцукор".
"Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини ми і отримали на 15% менше цукру. Проте цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньоекономічних контрактів", - зазначила заступник голови правління асоціації "Укрцукор" Руслана Бутило.
За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини.
Як повідомляла раніше асоціація "Укрцукор", в 2018 році аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.
Лідером з виробництва цукру традиційно стала Вінницька область – 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. – 227 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. – 222,5 тис. т цукру.