Україна залучить на підтримку економіки ще майже $7,9 мільярда від США - Шмигаль

Україна залучить на підтримку економіки ще майже $7,9 мільярда від США - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив проєкт угоди зі США, який дасть змогу України отримати майже 7,9 млрд дол. фінансово-економічної підтримки.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні ухвалюємо проєкт угоди між Україною та США, який дозволить Україні отримати майже 7,9 млрд доларів фінансово-економічної підтримки. Це кошти в межах нового пакета американської допомоги, які будуть спрямовані в бюджет України», - сказав очільник уряду.

Він зазначив, що уряд також ухвалив рішення щодо залучення до 100 млн євро від Європейського інвестиційного банку. Ці кошти спрямують на кредитування малого і середнього бізнесу.

Читайте також: Фінансування держбюджету України з початку року становить $16,9 мільярда - Мінфін

Прем'єр-міністр нагадав, що цьогоріч Україна вже отримала 11,8 млрд доларів міжнародної фінансової допомоги. Це, зокрема, кошти МВФ, кошти Євросоюзу за програмою Ukraine Facility, кошти інших партнерів: Японії, Канади, Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у понеділок під час зустрічі із колегами з ЄС у Брюсселі заявила про плани Німеччини виділити ще 60 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Україні.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-