Держенергонагляд планує оновити перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню

Держенергонагляд планує оновити перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню

Укрінформ
Державна інспекція енергетичного нагляду проводить інвентаризацію об'єктів критичної інфраструктури, за результатами якої складуть оновлений список об'єктів, які не підлягатимуть відключенням.

Про це повідомив голова інспекції Руслан Слободян в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ із посиланням на Держенергонагляд.

"Держенергонагляд спільно з операторами системи розподілу та військово-цивільними адміністраціями здійснюють інвентаризацію підключень до електромереж об’єктів критично важливої інфраструктури. За результатами буде оновлено перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню. Це також сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів", - сказав Слободян.

За його словами, завдання інвентаризації полягає в тому, щоб розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об’єкти. При цьому споживачів, які можуть бути задіяні у графіках погодинних відключень, можна приєднати до інших ліній.

Слободян також наголосив, що енергетики докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення об’єктів енергетики, що постраждали внаслідок ракетно-дронових атак. Однак через масштабність ушкоджень генерацію не вдасться повністю відновити до зими й українцям потрібно готуватися до відключень світла.

Читайте також: Графіки відключень світла по всій Україні сьогодні діятимуть з 18:00 до 22:00

"Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об’єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі – це буде тільки плюс", - прокоментував Слободян.

Як повідомлялося, з 8 червня у тестовому режимі працює новий порядок застосування графіків погодинних відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-