Нафта завершує тиждень зниженням цін

Нафта завершує тиждень зниженням цін

Укрінформ
Ціни на нафту опускаються на торгах у п'ятницю, 19 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вересневі ф'ючерси на сорт нафти Brent вранці у п'ятницю подешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,37 (0,43%), до $84,74 за барель. У четвер Brent здорожчала на $0,03 (0,4%), до $85,11 за барель.

Серпневі ф'ючерси на WTI зранку 19 липня дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,46 (0,56%), до $82,36 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,03 (0,4%), до $82,82 за барель.

Тиск на нафтовий ринок чинять побоювання щодо скорочення попиту в КНР в умовах послаблення економічного зростання. Третій пленум ЦК компартії Китаю, що завершився напередодні, не приніс сигналів того, що влада країни планує зробити серйозні кроки для стимулювання споживчого попиту або подолання кризи на ринку нерухомості, зазначає Bloomberg.

При цьому ОПЕК може розпочати згортання частини обмежень на видобуток нафти у ІV кварталі. Представники альянсу не очікують, що міністерський моніторинговий комітет альянсу на черговій зустрічі запропонує якісь зміни плану дій.

Читайте також: Словаччина та Угорщина заявили про припинення транзиту через Україну російської нафти «Лукойл»

Вісім країн-добровольців з числа ОПЕК+ на початку червня домовилися з жовтня 2024 року поступово на щомісячній основі згортати обмеження виробництва нафти в 2,2 млн б/д. Вони дали зрозуміти, що готові призупиняти збільшення видобутку або навіть знову знижувати його залежно від ситуації на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-