Група Нафтогаз запустила нову високопродуктивну свердловину

Група Нафтогаз запустила нову високопродуктивну свердловину

Укрінформ
АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, ввело в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з дебітом 274 тис. куб. м газу на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Групи Нафтогаз.

Зазначається, що особливість свердловини в тому, що плановий вибій розташований безпосередньо під населеним пунктом.

"Введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. На черзі наступна свердловина, яку буде введено в експлуатацію вже в серпні цього року», – зауважив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ідея буріння свердловини належить розробникові УкрНДІгазу Андрію Тиро, який оцінив видобувні можливості родовища та знайшов віддалену ділянку для її закладання. Команда розробки виконала детальне геологічне та технічне обґрунтування і рекомендувала свердловину до буріння.

"Пробурити свердловину під населеним пунктом вдалося завдяки сучасному буровому обладнанню, передовим технологіям та майстерності фахівців Укрбургазу, які вирішили доволі складне завдання і за 4 місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 м", - зазначив т.в.о. очільника Укргазвидобування Сергій Лагно.

За його словами, спеціалісти Укргазпромгеофізики за умов великого кута стовбуру свердловини виконали складні каротажні роботи й визначили глибину залягання газоносних пластів.

Всього за перше півріччя 2024 року Укргазвидобування пробурило 50 свердловин, з них ввели в експлуатацію – 41.

Читайте також: Укргазвидобування запустило ще одну високодебетну свердловину

Як повідомлялося, Група Нафтогаз активно готується до опалювального сезону, станом на 22 липня 2024 року обсяг газу, що зберігається в підземних газосховищах – понад 10 млрд куб. м.

За перше півріччя2024 року компанії Групи Нафтогаз – АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» – уже видобули 7,3 млрд куб. м товарного газу. Це на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-