Китай і США створили контактну групу для подолання «фінансових стресів»

Китай і США створили контактну групу для подолання «фінансових стресів»

Укрінформ
Фінансові регулятори Китаю і Сполучених Штатів створили контактну групу для подолання фінансових стресових ситуацій та запобігання операційних ризиків для фінансових установ двох країн.

Про це йдеться у повідомленні Центрального банку Китаю, передає Укрінформ.

Домовленості про призначення контактних осіб для вирішення будь-яких майбутніх «фінансових стресових подій» досягнуто за результатами п’ятого засідання двосторонньої Фінансової робочої групи, яке проходило 15-16 серпня в Шанхаї під головуванням заступника голови центробанку КНР Сюань Чаннена та помічника заступника міністра фінансів США Брента Неймана.

«Під час зустрічі Народний банк Китаю і Мінфін США домовилися про посилення співпраці в питаннях фінансової стабільності та обмінялися контактами відповідальних посадових осіб, щоб забезпечити своєчасну й безперешкодну комунікацію між своїми фінансовими регуляторами на випадок інцидентів фінансового стресу та операційних ризиків для фінансових установ двох країн», - зазначили в китайському нацбанку.

Читайте також: Венс назвав протидію Китаю зовнішньополітичним пріоритетом Трампа

У повідомленні підкреслюється, що ці домовленості дозволять фінансовим блокам урядів Китаю і США підтримувати стійкі канали зв’язку та своєчасно комунікувати, що дозволить зменшити невизначеність у разі виникнення надзвичайних ситуацій у їх фінансових секторах.

Під час засідання робочої групи сторони також обговорили економічну та фінансову ситуацію, грошово-кредитну політику, фінансову стабільність і регулювання, ринки цінних паперів та капіталу, транскордонні платежі й дані, міжнародне фінансове управління, фінансові технології, стійке фінансування, а також боротьбу з відмиванням коштів та протидію фінансуванню тероризму.

Китайсько-американська міжурядова Фінансова робоча група створена за ініціативи американської сторони після візиту міністра фінансів США Джанет Єллен до Китаю минулого року і є одним із механізмів, за допомогою яких адміністрація США прагне зменшити напруженість у відносинах між двома найбільшими економіками світу.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венс заявив, що пріоритетним напрямом зовнішньої політики Дональда Трампа у разі перемоги на президентських виборах у листопаді стане протидія Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-