Фонд гарантування виставляє на продаж пул активів банку «Конкорд»

Фонд гарантування виставляє на продаж пул активів банку «Конкорд»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пул активів АТ "АКБ "Конкорд", що ліквідується; початкова ціна - 66,7 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ФГВФО.

"Третього вересня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ "АКБ "Конкорд". До складу лоту <...> увійшли права вимоги за кредитами, виданими фізичним особам, та дебіторська заборгованість фізичних осіб (усього 4172 договори)", - йдеться у повідомленні.

У Фонді зазначили, що всі кредити, включені до складу пулу, беззаставні, окрім одного, який має у заставі медичне обладнання та меблі.

Близько 35% виставленого на торги портфеля (за сумою заборгованості) мають прострочення платежу до 1 року. За рештою кредитів прострочення платежу становить від 1 до 3 років (40% портфеля) та понад 3 роки (25%).

У Фонді звернули увагу, що на продаж виставлено право стягнути з боржника заборгованість за кредитним договором або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Читайте також: Фонд гарантування повторно виставив на торги активи банку «Фінанси та кредит»

Початкова ціна лоту - 66,7 млн грн.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. 

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів у липні 2024 року 26 успішних аукціонів із продажу активів банків, що ліквідуються, на 125,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-