Двоє незалежних членів наглядової ради Укренерго подали у відставку

Двоє незалежних членів наглядової ради Укренерго подали у відставку

Укрінформ
Незалежні члени наглядової ради НЕК "Укренерго" Данієль Доббені та Педер Андреансен подали у відставку через політичні мотиви звільнення голови правління компанії Володимира Кудрицького.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву оприлюдила НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що 2 вересня наглядова рада провела позачергове засідання з ініціативи голови правління Укренерго Володимира Кудрицького, який представив звіт щодо забезпечення захисту об’єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії в публічній площині. Після цього наглядова рада вирішила звільнити очільника компанії.

"Сьогодні, 3 вересня, ми подали свої письмові повідомлення про дострокове припинення повноважень як членів наглядової ради компанії. Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника «Укренерго» є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав", - ідеться у заяві.

Доббені та Андреансен заявили, що з перших днів роботи у наглядовій раді Укренерго (із грудня 2021 року) відчували політичний тиск і спостерігали постійні спроби в обхід конкурсу призначити у правління компанії людей, професійні якості яких викликали сумніви.

Крім того, менеджмент Укренерго регулярно інформував наглядову раду про негативний вплив на репутацію компанії анонімних джерел у соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів.

"І сьогодні в умовах, коли корпоративне управління компанією за стандартами ОЕСР поставлено під сумнів, ми не бачимо можливості продовжувати свою роботу в наглядовій раді Укренерго. Порушення принципів корпоративного управління та прийняття рішення про звільнення її керівника без доказу неналежного управління є неприйнятним, і може позначитися на подальшій співпраці Укренерго з операторами-членами ENTSO-E", - наголошується у спільній заяві.

Читайте також: Вже вибудуваний захист підстанцій показав свою ефективність - експерт

Як повідомлялося, увечері 2 вересня народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі повідомив, що наглядова рада Укренерго звільнила голову правління компанії Володимира Кудрицького. Із 4 вересня обов'язки очільника Укренерго виконуватиме Олексій Брехт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-