Конкурс на очільника Укренерго має бути проведений якомога швидше і прозоріше - експерт

Конкурс на очільника Укренерго має бути проведений якомога швидше і прозоріше - експерт

Укрінформ
Для збереження підтримки міжнародних партнерів конкурс на нового голову правління НЕК "Укренерго" має бути проведений якомога швидше й бути прозорим.

Таку думку під час брифінгу в Медіацентрі Україна висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що звільнення відбулося відповідно до процедури, яка передбачає призначення виконуючого обов'язки очільника Укренерго із подальшим оголошенням конкурсу на посаду голови правління компанії.

"У нинішній ситуації немає альтернативи тому, щоб цей конкурс був проведений швидко, максимально прозоро і зрозуміло для наших міжнародних партнерів та енергетичної спільноти. Щоб вони розуміли, яким чином іде відбір і які є достойні кандидатури", - сказав Харченко.

Він зауважив, що зараз важливо не обірвати міжнародну допомогу, яку отримує Укренерго за рахунок вибудованої довіри з міжнародними партнерами.

"Від наявності цих ресурсів залежить, чи будемо ми з вами з електрикою взимку", - наголосив Харченко.

Читайте також: Двоє незалежних членів наглядової ради Укренерго подали у відставку

Увечері 2 вересня народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі повідомив, що наглядова рада Укренерго звільнила голову правління компанії Володимира Кудрицького. Із 4 вересня обов'язки очільника Укренерго виконуватиме Олексій Брехт. Офіційно Укренерго ще не повідомляло про кадрові зміни.

Як повідомлялося, 26 серпня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку на енергетичні об'єкти України. Зокрема, використовувалися касетні боєприпаси, що ускладнило роботу аварійних бригад. Через наслідки атаки в Україні знову вводилися жорсткі обмеження споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-