Німеччина виділить €70 мільйонів на підтримку енергосистеми України

Німеччина виділить €70 мільйонів на підтримку енергосистеми України

Укрінформ
Бюджетний комітет Бундестагу схвалив у середу, 25 вересня, пакет допомоги на загальну суму 70 мільйонів євро, призначений для підтримки сектора тепло- та електропостачання України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

У федеральному Міністерстві економічної співпраці та розвитку пояснили, що ці гроші спрямують на забезпечення українських міст і громад малими теплоелектроцентралями, котлами, генераторами та сонячними панелями.

Мета такого підходу - створення децентралізованого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектростанцій або сонячних систем.

За даними німецького відомства, створення децентралізованого та гнучкого енергопостачання за допомогою невеликих теплоелектроцентралей, котлів, генераторів та сонячних систем має на меті запобігти найгіршим наслідкам у постраждалих містах та громадах, особливо на тлі наближення зими.

Завдяки такій допомозі, громадські центри, лікарні, школи та інші соціальні об'єкти отримають більш надійне та незалежне енергопостачання, наголошують у Берліні.

Читайте також: Німеччина готує зустріч Байдена, Шольца, Макрона і Стармера щодо підтримки України - Spiegel

На думку профільної міністерки Свеньї Шульце, Росії «буде не так просто зруйнувати децентралізовану енергосистему в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц на полях зустрічей у Нью-Йорку заявив, що Німеччина наразі надає найбільшу з посеред європейських країн підтримку Україні і робитиме це й надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-