Запаси газу в українських сховищах сягнули 12,8 мільярда кубометрів - ExPro

Запаси газу в українських сховищах сягнули 12,8 мільярда кубометрів - ExPro

Укрінформ
Станом на 15 жовтня запаси газу в підземних сховищах України перевищили 12,8 млрд кубометрів.

Як передає Укрінформ, такі розрахунки наводить консалтингова компанія ExPro.

"Запаси природного газу в українських ПСГ перевищили 12,8 млрд куб. м станом на 15 жовтня, як свідчать дані ExPro. На початку минулого тижня (7 жовтня) обсяги закачування природного газу до українських сховищ досягли найвищого значення з початку року – 32,8 млн куб. м", - ідеться у повідомленні.

В ExPro зазначили, що зростанню обсягів закачування сприяють, крім високого видобутку, відносно високі показники постачання газу до України – 11 млн кубометрів на добу. Весь природний газ, який НАК «Нафтогаз України» закуповує з Європи, закачується до «митного складу».

Крім того, реекспорт газу з українських сховищ стабілізувався на рівні 1,1 млн кубометрів на добу, що суттєво нижче обсягів імпорту.

Читайте також: Україна може стати енергетичним хабом Європи - Чернишов

"Враховуючи продовження сезону закачування та стабільних закупівель Нафтогазу, урядовий план в 13,2 млрд куб. м газу в сховищах до 1 листопада є реальним, накопичення ресурсу до зими йде за планом", - зауважили в ExPro.

Як повідомлялося, в Україні готовність житлових будинків до зими становить понад 99%, більш як 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла.

Новини партнерів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-