Роспроп поширює фейк про міни на українсько-молдовському кордоні

Роспроп поширює фейк про міни на українсько-молдовському кордоні

Укрінформ
Для підробки пропагандисти використали старе відео про розмінування у Колумбії

На платформі Youtube з’явилося відео, яке буцімто було зняте на українсько-молдовському кордоні. У ролику зафільмовано міну, яку нібито встановили на полі українські силовики. Голос за кадром стверджує, що у такий спосіб українська влада намагається зупинити чоловіків, що мають намір незаконно перетнути кордон з Молдовою.

Це фейк. Канал, на якому з’явилося відео, спеціалізується на поширенні маніпуляцій, підробок та дезінформації для просування антиукраїнських наративів.

Для створення підробки про міни на українсько-молдовському кордоні пропагандисти скористалися старим відео, на яке наклали іншу аудіодоріжку.

Оригінальне відео було викладено на YouTube-каналі колумбійського видання Gs Noticias ще рік тому. У ньому йшлося про те, що у 48 селах муніципалітету Пуерто-Лібертадор у Колумбії тривають роботи з гуманітарного розмінування, щоб запобігти нещасним випадкам, спричиненим вибуховими пристроями.

Подібні фейки російської пропаганди спрямовані на дискредитацію сил безпеки та оборони України. Вони мають на меті посіяти недовіру суспільства до силовиків і створити для України образ держави, в якій нібито правопорушення карається вбивством.

Минулого місяця Укрінформ розбирав фейки про нібито замінування берегів річки Тиса та розстріли чоловіків, які незаконно намагаються перетнути кордон.

Дмитро Бадрак 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-