У Львівському обласному клінічному центрі встановили новітній компʼютерний томограф

У Львівському обласному клінічному центрі встановили новітній компʼютерний томограф

Фото
Укрінформ
На Львівщині змонтували новітній компʼютерний томограф (КТ) для діагностики та лікування патологій органів і систем.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У Львівському обласному клінічному діагностичному центрі інсталювали сучасний комп’ютерний томограф General Electric Optima CT520. Медичне обладнання придбане у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, відтепер лікарі медзакладу зможуть оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани, проводити диференційну діагностику, визначатись із подальшою тактикою лікування пацієнта тощо.

Наразі у медзакладі щорічно отримують потрібну медичну допомогу близько 150-160 тис. пацієнтів та понад 45 тис. проходять обстеження. Наявність нового КТ дозволить розширити кількість та якість надання послуг у центрі. Планується, що за допомогою обладнання лікарі зможуть обслуговувати ще 10-20 додаткових пацієнтів на день.

Читайте також: У Запорізькій обласній лікарні обстежилися на новому КТ майже 3,5 тисячі пацієнтів - МОЗ

Також, як додали у міністерстві, Львівський обласний клінічний діагностичний центр є базою для інтернів, лікарі-початківці завдяки новій техніці можуть здобувати нові практичні знання і вчитися діагностиці на новітньому обладнанні.

Наразі комп’ютерний томограф вже змонтовано в діагностичному центрі, медичний персонал проходить кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням. Після надання відповідного дозволу на право експлуатації КТ від ДІЯР апарат почне свою повноцінну роботу.

Як повідомлялося, у рамках співпраці МОЗ та СБ, новітній комп’ютерний томограф було змонтовано у Київській обласній дитячій лікарні.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-