Яценюк: Продаж землі без зміни законів призведе до

Яценюк: Продаж землі без зміни законів призведе до "базару"

Укрінформ
Зняття мораторію на продаж землі без наведення ладу на законодавчому рівні у цій сфері може призвести до утворення "базару" землі.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання уряду в Полтаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є сумніви з того приводу, що якщо ми знімемо мораторій з 1 січня 2016 року, то запрацює ринок землі. Мені абсолютно зрозуміло, що зняття мораторію з 1 січня 2016 року з тією законодавчою базою, яка є в Україні, означає те, що запрацює, тільки не ринок землі, а базар землі", - сказав він.

Яценюк доручив віце-прем`єру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку, міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавичусу та голові Держгеокадастру Максиму Мартинюку якнайшвидше спільно напрацювати пакет законів щодо наведення ладу на ринку землі, який необхідно терміново внести на розгляд Верховної Ради.

"Нам треба невідкладно напрацьовувати юридичну і політичну позицію з цього приводу. Я перший, хто зацікавлений в інвестиціях в аграрний сектор, але допустити розбазарювання і розпродаж землі на кшталт того, як було у перші роки української приватизації, щоб з`явилися ленд-лорди, ми не маємо права", - наголосив Прем'єр.

Читайте також: Яценюк пропонує обмежити права власності на землю в одних руках

При розробці законів, зазначив він, урядовці мають пам`ятати, що їхніми головними завданнями є створення максимально спрощеної процедури реєстрації земельних ділянок для громадян, детінізація земельного ринку, а також захист прав інвесторів і власників земельних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-