Як відкрити міні-пекарню в Україні: ідея для сімейного бізнесу

Як відкрити міні-пекарню в Україні: ідея для сімейного бізнесу

Укрінформ

Сьогодні все більше українців замислюється про те, щоб відкрити власний невеликий сімейний бізнес. І якщо, наприклад, ви обожнюєте запах свіжого хліба, вам подобається годувати людей і ви хочете, щоб ваша праця приносила дохід вам і користь оточуючим, розгляньте варіант сімейної пекарні. Але спочатку розберемося, що для цього потрібно і наскільки це рентабельно.

Міні-пекарня: за і проти

Хліб - вічна тема. Люди купують його щодня, отже, на нього завжди буде попит. Але тут є і підводні камені: щоб не прогоріти, потрібно ретельно зважити всі за і проти, скласти докладний бізнес-план. Отже, головні плюси:

  • високий попит на продукцію;

  • легко знайти ринок збуту;

  • навіть під час кризи пекарня приносить стабільний дохід.

До мінусів такого бізнесу можна віднести:

  • не дуже швидка окупність: націнка на хлібобулочні вироби становить 15-20%;

  • висока конкуренція;

  • короткий термін зберігання продукції.

З чого почати

Порахуйте, скільки потрібно грошей і скільки реально є. Продумайте можливість залучення додаткових інвестицій: позичити гроші у друзів, почати справу в партнерстві, взяти кредит на карту без фото паспорта та ін. Виходячи з цього, визначте перелік і обсяги продукції, що випускається і, відповідно, порахуйте в яку суму вам обійдеться:

  • необхідне обладнання,

  • зарплата,

  • закупівля сировини,

  • щомісячна оренда,

  • оплата комунальних послуг.

"Життя - штука непередбачувана, і може виникнути ситуація, коли потрібно терміново оформити кредит, але під рукою немає паспорта, а можливо, документ і зовсім загублений. Ситуація проблематична, але не критична, якщо підійти до неї з належним рівнем підготовки. «Головний крок у вирішенні питання - вибрати список організацій, що надають кредити за лояльними вимогами до позичальника», - впевнені консультанти сервісу підбору кредитних організацій" Світ кредитів ". Вони підкреслюють, що проект створений командою ентузіастів з єдиною метою - допомогти підібрати кращу кредитну організацію в інтересах користувачів .

Як і де вибрати приміщення під міні-пекарню

Найкращий варіант для міні-пекарні - оренда приміщення в супермаркеті. В такому випадку аромат свіжого хліба стане найкращою рекламою і у вас не буде проблем з ринком збуту. Якщо ви плануєте випускати до тонни хлібобулочних виробів на добу, достатньо зняти приміщення в 200 кв. м. При виборі зверніть увагу на комунікації: підведення води, каналізаційну та вентиляційну системи, надійну електропроводку, до якої підключається ваше обладнання.

Які документи потрібні, щоб відкрити міні-пекарню

Щоб відкрити пекарню в Україні, необхідно:

  • оформити ФОП;

  • підписати договір оренди;

  • оформити КВЕД для діяльності (в Україні - 47);

  • отримати дозвіл від СЕС і пожежників;

  • зареєструвати касовий апарат і куточок покупця.

В середньому оформлення всіх документів обійдеться в $ 350.

Яке обладнання потрібно для пекарні і де брати сировину

Найбільша витратна стаття – це купівля обладнання:

тістомісильна машина - від $ 7500

тістоділитель - від $ 2000;

жарова і пекарська шафи - від $ 1000;

піч конвекційна - від $ 600;

міксер - від $ 500;

розстійна шафа - від $ 600;

хліборізка - від $ 2000;

машина для помелу сухарів - $ 2000;

борошнопросіювач - від $ 500;

ротаційна піч - $ 24 000;

стіл для нарізки тіста - близько $ 1250.;

пакувальні пристрої;

стелажі для зберігання готової продукції;

відра;

кліматичне обладнання;

холодильне обладнання.

Разом: мінімальні витрати на обладнання складають близько $ 35 000.

ПОРАДА: не поспішайте купувати перше-ліпше обладнання. Ретельно перевіряйте ринок. Можливо, необхідні речі вигідніше замовити з-за кордону, а оплатити через Payoneer Україна - міжнародний платіжний сервіс, спеціально створений, щоб спростити прийом платежів і дозволити підприємцям з усього світу легко і просто приймати та відправляти платежі.

"Американська компанія Payoneer розпочала свою роботу в 2005 році, завдяки вливанню венчурного капіталу. Сьогодні ця платіжна система входить в топ-100 перспективних компаній світу і нараховує понад 4 мільйони користувачів з більш ніж 200 країн ", - розповіли консультанти Payoneer Україна, відповідаючи на питання, чому саме цій платіжній системі можна віддати перевагу.

Вони також поінформували, що Payoneer Україна - сертифікований партнер Mastercard і проводячи щорічно мільярди доларів, підтримує 150 валют. Крім того, платіжний сервіс переведений на 35 мов, має в своєму розпорядженні 14 офісів по всьому світу зі штаб-квартирою в Нью-Йорку і штат співробітників, що нараховує більше 1000 професіоналів.

А ось постачальників сировини (борошно вищого сорту, вода, пресовані дріжджі, сіль, цукор, масло, спеції) краще знайти в своєму регіоні і закуповувати вихідні продукти в потрібній кількості незадовго до виробництва, щоб вони не залежувалися і не псувалися. Успіхів вам у ваших починаннях!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-