Як вибрати лептоп для повсякденного використання: 5 критеріїв

Як вибрати лептоп для повсякденного використання: 5 критеріїв

Реклама
Укрінформ
Ноутбук — чудова альтернатива стаціонарному комп’ютеру.

Цей гаджет поступається в потужності, зате займає менше місця і може працювати без прив’язки до розетки. Для автономної роботи передбачено вбудований акумулятор. Клавіатура ергономічна і чутлива, швидко реагує на натискання. Замість мишки — тачпад, розташований у зручному місці. Положення дисплея регулюється, шарнір витримує численні відкривання та закривання. Дизайн можна підібрати на будь-який смак. Переважають моделі чорного, сірого та сріблястого кольору. Яскраві корпуси теж не рідкість.

Під час вибору варто орієнтуватися на особливості конструкції, від них залежить комфорт експлуатації. Також важливі характеристики «заліза», відповідального за продуктивність та багатозадачність.

Тип конструкції

Класичний універсальний лептоп — найкраще рішення на повсякдень, бо є витривала батарея, багато постійної пам’яті, довговічний корпус.

Для перегляду мультимедійного контенту на різних популярних майданчиках — трансформер. На ньому можна дивитися горизонтальні та вертикальні відео у високій якості. 

Передбачено 3-4 режими роботи трансформера:

  • звичайний ноут,
  • планшет з підтримкою сенсорного введення,
  • стенд і тент.

Ультрабук оптимальний для тих користувачів, які багато часу проводять поза межами дому. Завдяки малій вазі та компактним габаритам чудово вписується в атмосферу коворкінгів.

Розмір діагоналі

Розмірний ряд не такий широкий, як у комп’ютерних моніторів. Водночас так само присутні компактні, середні та великі моделі.

Ноути до 13 дюймів — для подорожей;

  • середнячки на 14-15 дюймів — універсали;
  • 16-дюймові моделі — під творчі задачі;
  • гіганти понад 17 дюймів — для геймінгу, роботи з графікою.

Роздільність

Широкий кут огляду та швидкий відгук — важливі вимоги до матриці екрана. Але найголовніший критерій — роздільність. Вона визначає, наскільки чіткою і деталізованою буде картинка. Full HD — з оптимальним співвідношенням ціни та якості. Зображення виходить контрастним, насиченим, реалістичним і зовсім не зернистим. 

4К — це інвестиція в майбутнє. З кожним роком контенту в Ultra HD стає все більше. Є безліч проміжних варіантів, які гідно показують себе. Серед них 3К, WQHD, WXGA. 

Кількість оперативки

Пам’яті з довільним доступом потрібно багатенько. Краще на ній не заощаджувати, адже нестача призводить до наслідків, серед яких «вилітання» застосунків, повільне завантаження операційки, набридливі сповіщення, проблеми під час відтворення довгих відео.

Стартовий об’єм — 8 гігабайтів. Якщо в планах геймінг чи монтування відео — не менше 16 Гб.

Процесор

Інтелівський проц з технологіями, продуктивний. АМД за доступною вартістю та оптимізованим енергоспоживанням. В обох випадках важливі ключові особливості:

Ядра. Чотирьох достатньо, але можна розглядати чипи з більшою кількістю.

Серія. Від Core i5 або Ryzen 5. «Трійки» — для нескладних базових задач.

Енергоефективність. Що менше ресурсів треба процесору, то довше тримає батарея.

Рік випуску. Новіші кращі, з більшою кількістю технологічних фішок. 

Наявність бездротових інтерфейсів — обов’язкова умова для стабільного підключення та передавання даних на інші гаджети. Також вітається велика кількість портів різних стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-