«Міцне, але недостатнє, щоб викрутити руки» - Кулеба про рукостискання Макрона

«Міцне, але недостатнє, щоб викрутити руки» - Кулеба про рукостискання Макрона

Укрінформ
У президента Франції Емануеля Макрона дуже міцне і впевнене рукостистання, але не достатньо міцне для того, щоб викрутити руки кому-небудь в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час форуму "Україна-Франція", який організовується Центром "Нова Європа" спільно з Французьким інститутом міжнародних відносин (IFRI) у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте, під час візиту до Києва я мав нагоду привітатися з президентом Макроном особисто і можу підтвердити, що у нього дуже міцне і впевнене в собі рукостискання, але не достатньо міцне для того, щоб викрутити мені руки або будь-кому з керівництва української держави", – зазначив Кулеба.

Він додав, що розмова Макрона з Президентом України Володимиром Зеленським була ввічлива і дружня, під час якої лідери обговорювали ідеї щодо того, яким чином можна досягти деескалації ситуації та зрушити мирний процес з місця.

Читайте також: Кулеба закликав не сприймати буквально слова Макрона про «вирішальні найближчі дні»

Раніше ЗМІ повідомляли, що попри заперечення з боку президента Франції Макрона, що дипломати обговорюють питання "фінляндизації", тобто позаблоковості нашої країни, воно все ж таки лежить у площині дипломатичного дискурсу.

Кулеба 9 лютого наголосив, що Макрон під час візиту до Києва не порушував питання позаблокового статусу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-