Костін вважає, що відновлення перегорів з рф неможливе

Костін вважає, що відновлення перегорів з рф неможливе

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що Україна не розглядає можливість переговорів з росією про припинення війни.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС, передає Укрінформ.

«Я не думаю, що питання про відновлення будь-яких переговорів можливе», - твердо сказав він.

Костін наголосив, що росія повинна понести відповідальність за війну, яку вона розпочала.

Читайте також: Штати не тиснуть на Україну щодо переговорів з росією – Білий дім

Генпрокурор України, який домагається створення спеціального міжнародного трибуналу, відзначив, що він наполягає на відшкодуванні збитків, які будуть реалізовані шляхом конфіскації російських активів.

Костін наголосив на важливості міжнародної співпраці у зборі доказів і свідчень свідків, необхідних для оформлення судової справи.

Відповідаючи на запитання про масові поховання, знайдені в Ізюмі на Харківщині, він сказав, що сліди умисного вбивства та тортур росіянами є «практично в кожному селі і кожному місті».

За його словами, з’являється також більше інформації про випадки зґвалтувань і сексуального насильства щодо жінок і дітей. Коли Костін прийшов на посаду генпрокурора після попередниці Ірини Венедіктової, було відкрито 40 справ про насильство. Зараз, за його словами, правоохоронці розслідують понад 100 випадків – у тому числі з Херсонської області.

Читайте також: Байден про можливість переговорів України з рф: Ми не будемо вказувати їм, що вони мають робити

Генпрокурор також поставив під сумнів твердження про те, що люди у світі «страждають через» Україну.

«Вони не чують ракет. Вони не знають, що таке бомбардування. Вони не знають, що таке вбивства, зґвалтування, пограбування», - сказав Костін.

Хоча Костін і погодився з тим, що після російського вторгнення європейці почали платити більше за їжу та паливо, він наголосив, що українці «платять своїм життям за ту ж боротьбу».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу щодо притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Київ опрацьовує кілька варіантів створення спеціального трибуналу, один із них – на основі угоди між Україною та ООН, яка може ухвалити відповідну резолюцію.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-