МЗС: Кулеба обговорював у Китаї постачання зброї в Росію та її співпрацю з КНДР

МЗС: Кулеба обговорював у Китаї постачання зброї в Росію та її співпрацю з КНДР

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на переговорах із китайським колегою Ваном Ї обговорював неприпустимість військової підтримки Росії та посилення співпраці Росії з КНДР.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, передає кореспондент Укрінформу.

«Міністр Кулеба нагадав позицію України, що жодна військова підтримка для держави-агресора, надання зброї неприпустимо, на що ми отримали відповідь, яку Китай озвучував раніше про те, що Китай не надавав і не надаватиме зброю Росії і, крім того, посилює експортний контроль, зокрема за цивільними дронами», – сказав він.

Тихий додав, що також обговорювалося посилення співпраці Росії з Північною Кореєю, яка збільшується в порушення санкцій Ради Безпеки ООН. Це питання не може не хвилювати азійські країни і Китай як найпотужнішого гравця в регіоні, переконаний речник МЗС.

Речник наголосив, що Київ вважає це серйозним фактором для занепокоєння, на який треба звертати увагу, адже співпраця між Росією і Північною Кореєю не несе безпеку для Азії, а навпаки дестабілізує ситуацію.

Читайте також: Китай і надалі підтримуватиме мирний діалог для врегулювання «українського конфлікту» - МЗС

Як повідомлялося, минулого тижня глава МЗС України Дмитро Кулеба на запрошення китайської сторони здійснив триденний робочий візит до Пекіна для обговорення двосторонніх відносин між Україною і Китаєм, а також міжнародних зусиль із зупинення російської агресії проти України.

За словами Кулеби, його китайський колега погодився, що потрібен справедливий і сталий мир в Україні, а не його ілюзія.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-