Зеленський провів переговори з Моді: спільна заява щодо мирного завершення війни

Зеленський провів переговори з Моді: спільна заява щодо мирного завершення війни

Фото
Укрінформ
Індія наголошує на мирному врегулюванні воєнного конфлікту шляхом діалогу та дипломатії. Українська сторона наголошує, що Спільне комюніке про основи миру, ухвалене на Саміті миру, може слугувати основою для подальших зусиль для встановлення справедливого миру.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками візиту Прем'єр-міністра Індії до України, оприлюдненій на сайті Президента України, передає Укрінформ. 

«Українська сторона наголосила, що Спільне комюніке про основи миру, ухвалене на Саміті миру, може слугувати основою для подальших зусиль для встановлення справедливого миру на основі діалогу, дипломатії та міжнародного права», - вказується у документі.

Іншим пунктом у спільній заяві наголошується, що «індійська сторона підтвердила свою принципову позицію та спрямованість на мирне врегулювання шляхом діалогу та дипломатії, у межах яких Індія взяла участь у Саміті миру, що відбувся в Бюргенштоку, Швейцарія, у червні 2024 року».

Читайте також: Зеленський сподівається, що Індія приєднається до комюніке Саміту миру

Також у документі йдеться про поточний стан економічного та гуманітарного співробітництва між Україною та Індією.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським заявив, що його країна займає проактивну позицію у питаннях миру і готова відігравати роль у мирному врегулюванні війни в Україні.

«Коли йдеться про мир, Індія займає проактивну позицію. Наш підхід завжди був людиноцентричним. Я хочу сказати вам і всьому світові, що це наше переконання і зобовʼязання, ми говоримо про це голосно і чітко: ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність. Це першочерговий пріоритет для нас», – наголосив премʼєр-міністр.

Моді підкреслив, що під час зустрічі з Володимиром Путіним він, дивлячись йому в очі, у присутності ЗМІ казав, що єдиний спосіб вирішувати проблеми – це діалог і дипломатія, і треба рухатися в цьому напрямку не гаючи часу.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня прибув з візитом в Україну.

Читайте також: Під час візиту Моді підписали чотири документи - Зеленський

Напередодні Моді під час перебування у Варшаві заявив, що Індія вважає, що жодна війна не завершується на полі бою, і підтримує дипломатичні зусилля із якомога швидшого завершення війни в Україні. Він додав, що Індія готова співпрацювати з іншими дружніми народами заради забезпечення якомога більшої підтримки миротворчих зусиль для відновлення миру в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-