США вітають дипломатичні зусилля щодо миру, якщо вони збігаються з баченням Зеленського - Кірбі про візит Моді

США вітають дипломатичні зусилля щодо миру, якщо вони збігаються з баченням Зеленського - Кірбі про візит Моді

Укрінформ
У Білому домі вітають дипломатичні зусилля інших країн з досягнення миру в Україні, якщо вони відповідають баченню президента Володимира Зеленського.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це сказав у пʼятницю радник Білого дому Джон Кірбі, коментуючи на прохання журналістів візит до Києва премʼєр-міністра Нарендри Моді.

«Якщо є інша країна, яка готова допомогти в спробах покласти край війні в Україні, ми вітаємо це», - сказав Кірбі.

При цьому він наголосив, що такі зусилля мають передбачати спілкування з Україною і «починатися з розуміння позиції президента Зеленського з цього питання».

«Ми постійно говоримо про це…: нічого про Україну без України», - підкреслив Кірбі.

За його словами прем'єр-міністр Моді, який «є сильним партнером Сполучених Штатів», саме так і робить: «він їде до Києва й розмовляє з президентом Зеленським про те, як це має закінчитися».

«Якщо це може допомогти нам покласти край конфлікту й відповідає баченню президента Зеленського про справедливий мир, тоді ми думаємо, що може бути корисно», - додав радник.

Відповідаючи на запитання про можливість ескалації внаслідок Курської операції, Кірбі сказав, що ризики залишаються. «Ми завжди будемо стурбовані можливістю того, що агресія проти України може призвести до ескалації на європейському континенті», - пояснив він.

Щодо американської зброї, то Кірбі сказав, що не має підтвердження про її використання в Курській області.

«Можу сказати, що не відбулося жодних змін у рекомендаціях, які ми дали українцям щодо того, де і як вони можуть використовувати американську зброю для самооборони по той бік кордону», - зауважив він.

Читайте також: Байден у розмові із Зеленським повідомив про новий пакет військової допомоги для України

За його словами, Сполучені Штати «майже щодня» спілкуються з українцями «про те, що вони роблять».

«Президент дозволив їм використовувати американські боєприпаси по той бік кордону, щоб протистояти неминучим загрозам, - пояснив Кірбі. - Але ми все ще ведемо з ними переговори… Не було ухвалено жодних нових політичних рішень».

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту Прем'єр-міністра Індії до України Зеленський та Моді ухвалили спільну заяву щодо мирного завершення війни.

Фото: commons.wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-