Кислиця у Радбезі ООН пояснив різницю між вибором цілей для ударів Україною та Росією

Кислиця у Радбезі ООН пояснив різницю між вибором цілей для ударів Україною та Росією

Укрінформ
Україна уважно обирає цілі для військових ударів, аби не руйнувати цивільну інфраструктуру, натомість Росія свідомо обстрілює цивільні обʼєкти.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив постійний представник України при Організації Сергій Кислиця.

“У цій війні є чітке розмежування між сторонами. Росія намагається знищити Україну, тому цілиться у житлові будинки, магазини та критичну інфраструктуру. Натомість Україна хоче припинити насильство та ослабити здатність Росії атакувати. Тому ми вдаряємо по легітимних військових об’єктах, зокрема по місцях концентрації російських військ і техніки, складах озброєнь і палива, логістичних центрах”, - сказав Кислиця.

Він звернув увагу також на діаметрально протилежне ставлення до українських та російських військовополонених. “Російські військовополонені перебувають у безпеці в українському полоні й Україна готова швидко їх обміняти на українських військовополонених. На відміну від гуманного ставлення України до російських військовополонених, наші захисники, яких схопила Росія, зазнають жорстокості й насильства”, - наголосив дипломат.

Читайте також: У центрі Берліна провели демонстрацію «Російський полон вбиває»

На переконання Кислиці, Раді Безпеки ООН слід “розглянути обурливу ситуацію із поганим ставленням й тортурами українських військовополонених у Росії”. “Ми також повторюємо про неприйнятність виключення Росією військовослужбовців Азову з обміну полоненими й вимагаємо припинення цієї ганебної практики”, - зауважив він.

Нагадаємо, у середу 28 серпня Рада Безпеки ООН проводила засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні, здійсненою в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

27 серпня РФ знову завдала удару по Україні. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 і 60 ударних безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-