Кулеба після ранкового обстрілу закликає Захід скасувати обмеження на удари вглиб Росії

Кулеба після ранкового обстрілу закликає Захід скасувати обмеження на удари вглиб Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після ранкової ракетної атаки РФ закликав західні країни скасувати обмеження на удари вглиб Росії, а азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні.

Про це глава української дипломатії написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Очільник МЗС зазначив, що сьогодні вранці, коли люди спали, Росія запустила по Україні 35 ракет і 23 безпілотники. Деякі з балістичних ракет були північнокорейськими KN-23.

«Режими у Пхеньяні та Москві не мають жодних обмежень на далекобійні удари по будь-якій точці України. Водночас захищаючись від цих двох варварських воєнних машин, Україна змушена воювати зі зв'язаними за спиною руками. Хіба це не абсурд? Партнерам України давно час облишити безпідставні побоювання і зняти обмеження на законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН, яке включає в себе право завдавати ударів по будь-яких законних військових цілях на території РФ», - заявив Кулеба.

Він також зауважив, що використання Росією північнокорейських боєприпасів у війні проти України не лише порушує міжнародне право і ставить під загрозу життя українців, але й може суттєво погіршити безпекову ситуацію на Корейському півострові, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та в світі.

Читайте також: Росія не поважає жодну релігію: Зеленський показав пошкодження мечеті у Києві після обстрілу

«Зростаюча військова співпраця між Путіним і Кімом становить серйозну загрозу безпеці як для Європи, так і для Азії. Ми закликаємо наших азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні. Чим сильнішою буде Україна і чим менш успішними будуть російський і північнокорейський диктатори, тим стабільнішою і безпечнішою будуть і Європа, і Азія", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Київської міської військової адміністрації, зранку 2 вересня ППО знищила в повітряному просторі столиці більш як 10 крилатих ракет та близько 10 балістичних ракет, а також ударний безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-