Фронт, потреби ЗСУ та виробництво зброї: про що говорили Зеленський і Науседа

Фронт, потреби ЗСУ та виробництво зброї: про що говорили Зеленський і Науседа

Фото, відео
Укрінформ
Президенти України і Литовської Республіки Володимир Зеленський та Гітанас Науседа обговорили ситуацію на полі бою, оборонні потреби нашої країни і спільне виробництво дронів та зброї.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми говорили з Президентом Науседою про нашу оборону. Я поінформував про ситуацію зараз на фронті біля Покровська, Торецька, Вугледарський напрямок, а також про те, що відбувається в Курській області, де наші війська проводять захисну операцію», - зазначив він.

Зеленський також поінформував про ключові потреби українських воїнів, потреби Української держави. Він подякував за надані Литвою пакети оборонної підтримки.

Президент України відзначив готовність Литви підтримати наші оборонні спроможності. «Ми маємо і надзвичайно цінні для обох наших народів... домовленості щодо оборонного виробництва. Це передусім можливість інвестувати у виробництво дронів в Україні, інших видів дронів, копродакшн, про який ми сьогодні дуже багато говорили», - підкреслив Зеленський.

За його словами, такі інвестиції в оборонне виробництво є дуже важливим пріоритетом.

Читайте також: Зеленський обговорив з президентом Естонії оборонну підтримку та відбудову України

«Сьогодні Президент говорив, що Литва готова збільшувати роботу і підтримку в цьому напрямку», - додав він.

Глава держави подякував Президенту Литви і литовському народу за незмінну підтримку незалежності України, її суверенітету, територіальної цілісності.

«Ми чітко розуміємо, що захист Української держави означає також і захист незалежності усіх держав, які межують з Росією. Наша Європа, європейський спосіб життя можуть зберегтися лише за умови, що Україна вистоїть і Україна переможе в цій війні», - резюмував Президент України.

За його словами, пункти двосторонньої безпекової угоди, підписаною між Україною та Литвою, вже реалізуються, і це дуже важливо.

«Ми всі в Європі однаково потребуємо, того щоб усі наші домовленості щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України були реалізовані повністю. Дякую Литві за максимально сильну підтримку цього!» - сказав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, контрнаступальні дії Російської Федерації на території підконтрольних Україні населених пунктів Курщини йдуть за українським планом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-