Японія працює над наданням Україні позики із заморожених активів РФ - посол

Японія працює над наданням Україні позики із заморожених активів РФ - посол

Укрінформ
Японія співпрацює з партнерами з Групи семи та Україною над наданням Україні позики за рахунок заморожених активів Росії.

Про це заявив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда на Міжнародній конференції Make Russia Pay (Змусити Росію заплатити), передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо заморожених активів Росії Японія тісно співпрацює з партнерами з G7 та Україною, щоб просувати обговорення та реалізацію зовнішніх позик для прискорення доходів для України. І я знову наголошую на позиції Японії. Тобто Японія повністю готова надати цей кредит Україні», – сказав він.

Мацуда висловив упевненість, що репарації від Росії будуть фундаментом для стримування майбутніх агресій. Дипломат наголосив, що не Росія буде вирішувати, коли і як вона заплатить за шкоду Україні: «Ніколи інша сторона агресії не отримає ініціативу».

«Російські суверенні активи в наших юрисдикціях залишатимуться замороженими, допоки Росія не завершить агресію і не заплатить за всю шкоду, завдану Україні. Це законна і політична гарантія», – запевнив посол.

Читайте також: Японія розгляне можливість збільшення та прискорення поставок необхідного Україні енергообладнання

Як повідомляв Укрінформ, посол Японії Кунінорі Мацуда запевнив, що новий японський уряд підтримуватиме Українську державу і санкції проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-