Сибіга обговорив із главою МЗС Хорватії посилення підтримки України

Сибіга обговорив із главою МЗС Хорватії посилення підтримки України

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Андрій Сибіга обговорив із главою МЗС Хорватії Горданом Грличем Радманом посилення підтримки України у протистоянні російській агресії та розширення участі Загреба в реалізації Формули миру.

Про зустріч на полях саміта «Україна – Південно-Східна Європа» у Дурбовнику (Хорватія) повідомило МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що міністр поінформував хорватського колегу про ситуацію на полі бою, висловив вдячність за військово-політичну підтримку Хорватії та окреслив ключові оборонні потреби України.

Сторони обговорили важливі питання двосторонніх відносин, насамперед посилення підтримки Хорватією України у протистоянні російській агресії, розширення участі хорватської сторони у реалізації Формули миру та підготовки до другого Глобального саміту миру.

Український та хорватській дипломати підкреслили важливість двосторонньої угоди про довгострокову співпрацю та підтримку між двома країнами.

Глава МЗС України окремо висловив вдячність за медичну реабілітацію та оздоровлення в Хорватії українських захисників та членів їхніх сімей. Відомство відзначило, що лише цьогоріч в Хорватії вже побували на оздоровленні понад 800 дітей українських військовослужбовців. Міністри обговорили продовження та розширення цих програм.

Гордан Грлич Радман наголосив на готовності Хорватії і надалі послідовно підтримувати Україну у відстоюванні її суверенітету і територіальної цілісності.

Сибіга високо оцінив солідарність хорватської сторони, зокрема лідерство у допомозі в гуманітарному розмінуванні та відновленні пошкодженої енергетичної інфраструктури, зауважили в МЗС.

Сторони обговорили надання експертної підтримки з боку Хорватії щодо вступу України в ЄС та позитивно відзначили двосторонню взаємодію на платформах ООН та інших міжнародних організацій, домовившись про подальшу координацію зусиль на міжнародній арені.

Сибіга також наголосив на важливості участі Хорватії у міністерській Конференції з людського виміру в рамках четвертого пункту Формули миру України «Звільнення всіх ув’язнених і депортованих осіб», проведення якої планується невдовзі у Канаді.

Читайте також: Україна та Хорватія розвиватимуть оборонну співпрацю - ОП

Сторони окремо обговорили питання структуризації співпраці міністрів закордонних справ на регіональному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Дубровнику (Хорватія) Володимир Зеленський бере участь у третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

Український лідер спільно з прем’єр-міністром Хорватії Андреєй Пленковичем також провели переговори та підписали Угоду про довгострокову підтримку та співробітництво між державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-