Меморандум між Україною і Туреччиною посилить оборонний потенціал обох країн - Умєров

Меморандум між Україною і Туреччиною посилить оборонний потенціал обох країн - Умєров

Укрінформ
Підписання Меморандуму про взаємні гарантії якості військової продукції між Україною та Туреччиною посилить оборонний потенціал обох країн.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Рустем Умєров. 

«Україна і Туреччина стають ближчими у сфері оборони. Вітаю рішення Кабінету міністрів про схвалення Меморандуму про взаємні гарантії якості військової продукції між нашими державами», - наголосив Умєров.

Він відзначив, що цей документ — логічне продовження тісної співпраці, яка посилить оборонний потенціал обох країн. Він дозволяє застосовувати єдині процедури гарантування якості НАТО (AQAP) при розробці та закупівлі оборонної продукції.

«Подібні ініціативи сприяють поширенню норм Альянсу в оборонно-промисловій співпраці», - відзначив міністр, подякувавши українському уряду за ухвалення цього рішення та турецьким партнерам за плідну співпрацю у оборонній галузі.

Читайте також: Сибіга в Анкарі: Туреччина здатна впливати на відновлення миру, безпеки судноплавства і визволення бранців

Як ранише повідомив постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, Кабінет міністрів України затвердив на своєму засіданні Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України і урядом Турецької Республіки щодо взаємного прийняття державного гарантування якості товарів, робіт та послуг оборонного призначення.

«Затверджено Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України і урядом Турецької Республіки щодо взаємного прийняття державного гарантування якості товарів, робіт та послуг оборонного призначення, підписаний 08.03.2024 у м. Стамбулі. Меморандум сприятиме налагодженню співробітництва щодо взаємного прийняття державного гарантування якості товарів, робіт та послуг оборонного призначення для закупівлі товарів, робіт та послуг оборонного призначення шляхом зміцнення потенціалу оборонної промисловості держав», - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга перебував з візитом у Туреччині. Напередодні відбулися його зустрічі з міністрами оборони та торгівлі Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-