Єрмак обговорив із делегацією Європарламенту підтримку Плану перемоги

Єрмак обговорив із делегацією Європарламенту підтримку Плану перемоги

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з представниками Європейського парламенту підтримку Плану перемоги та підготовку до другого Саміту миру.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента, передає Укрінформ.

«Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся з делегацією Європейського парламенту на чолі з головою підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету Європарламенту в закордонних справах Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн. Євродепутати прибули до України для зустрічей із низкою українських високопосадовців, а також участі в тематичній конференції на основі шостого пункту Формули миру «Виведення російських військ і припинення бойових дій», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головною темою зустрічі з очільником Офісу Президента стала підтримка Плану перемоги та підготовка до другого Саміту миру.

«Європа сильніша, ніж деякі європейські лідери можуть собі уявити. І зараз треба голосно про це говорити. З Україною. План перемоги, який презентував Президент України, не тільки про військових. Це й про економіку, про майбутнє», – зазначив Єрмак.

Очільник Офісу глави держави детально розповів про презентацію Плану перемоги в США та країнах Європи, роботу на рівні команд, а також залучення представників громадянського суспільства до поширення інформації про пункти плану.

Єрмак також відзначив кроки, які Україна разом із союзниками робить у продовження першого Саміту миру. Зокрема, розповів про тематичні конференції на основі кожного з пунктів Формули миру. За їх результатами учасники ухвалюють спільне комюніке. Усі такі документи стануть основою пропозицій до другого Саміту миру.

«Другий саміт потрібно закінчити конкретним результатом. Ось чому для нас План перемоги такий важливий: щоб бути дуже сильними», – сказав Єрмак.

За словами керівника Офісу Президента, на тлі того, як Росія намагається вибудувати коаліцію агресорів, світова спільнота має знову об’єднатися й діяти ще активніше.

Читайте також: Спільний документ щодо реалізації Формули миру буде у листопаді - Єрмак на зустрічі з послами G20

Зі свого боку голова підкомітету з питань безпеки та оборони Комітету Європарламенту в закордонних справах запевнила в тому, що всі 27 країн Європейського Союзу стоять з Україною пліч-о-пліч у боротьбі з російською агресією, а Україна має абсолютну підтримку у Європейському парламенті.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський не підтвердив візит в Україну генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша після того, як він відвідав саміт країн БРІКС у Казані.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-