Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування

Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування

Укрінформ
13 лютого 13:30 - Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування

13 лютого о 13:30 відбудеться прес-конференція на тему: «Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування» (Зала 1).

Організатор: УНІА «УКРІНФОРМ».

Учасники: Сергій Джердж - голова Координаційної ради Громадської Ліги Україна-НАТО;  Борис Тарасюк - український дипломат і політик, двічі міністр закордонних справ України (1998-2000, 2005-2007), віце-президент Парламентської асамблеї «Східного партнерства» (EuroNEst), заступник голови Комітету у закордонних справах ВРУ та голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення і контролю за діяльністю дипломатичної служби; Іван Заєць - колишній глава Постійної делегації ВРУ у Парламентській Асамблеї НАТО, міністр екології та природних ресурсів України (2000-2001), народний депутат України попередніх скликань; Ігор Козій - військовий експерт,  представник Інституту Євроатлантичного співробітництва; Андрій Сухарина – аналітик,  Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва; Світлана Ротаєнко – представник Центру інформації та документації НАТО в Україні; Микола Голомша – голова ПП «Патріот», заступник голови ГО «Українська альтернатива»; Оксана Григор’єва – заступниця голови Громадської Ліги Україна-НАТО; Любов Глєбова – представник ГО «Центр міжнародної безпеки та стратегічних студій»; Павло Жовніренко – представник ГО «Центр стратегічних досліджень»; Павло Лакійчук – представник ГО Центр глобалістики «Стратегія ХХІ»; Анатолій Левченко – представник Об'єднання українських націоналістів (державників); Олександр Мамалига – представник БФ «Надія» (Біла Церква); Наталія Свідерська – віце-президент ГО «Всеукраїнська Демократична дія»; Олег Кокошинський - Атлантична рада України; Сергій Пархоменко -  директор центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД..

Питання для обговорення:

Чи будуть запроваджені стандарти і критерії НАТО до 2020 року?

Чи буде надано план дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) в грудні 2019 на саміті НАТО в Лондоні?

Ефективність реалізації Річної національної програми (РНП) співробітництва України з НАТО та Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України.

Що українці думають і знають про НАТО?

Підсумкові матеріали:

Закріплення у Конституції курсу на вступ до НАТО знімає питання про необхідність референдуму - експерт

Голова Координаційної ради Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж вважає, що конституційне закріплення парламентом курсу України до НАТО знімає необхідність проведення референдуму з цього питання.

Таку думку він висловив на прес-конференції на тему: «Конституційне закріплення курсу України на ЄС та НАТО. Нові реалії та очікування» в Укрінформі.

“Прийняття такого конституційного рішення має три важливих вектори. Перше - це сигнал РФ, що Україна як держава визначилась, і досить нас шантажувати. Другий — це сигнал європейськім інституціям. Третій — це сигнал всередині країни - всім державним службовцям, чиновникам, що потрібно все зробити, щоб досягти стандартів і критеріїв. Бо це не бажання когось, це конституційна норма”, - сказав він.

Джердж також зауважив, що є ще один важливий аспект - конституційне рішення є заміщенням рефередуму.

У свою чергу колишній глава постійної делегації ВР у Парламентській Асамблеї НАТО Іван Заєць заявляє, що зміни до Конституції, які передбачають вступ України до НАТО та ЄС, виконують мобілізаційну функцію. “Це обов'язковий дороговказ для всіх. Це закріплення цивілізаційного вибору України. Це рішення йде далі виборчих інтресів. Це і засторога від зміни курсу”, - наголосив він.

Відео заходу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-