У Харкові знесуть «Скіфську спадщину», яка викликала обурення в соцмережах

У Харкові знесуть «Скіфську спадщину», яка викликала обурення в соцмережах

Укрінформ
Переможець програми бюджету участі, об’єкт з бетонних блоків "Скіфська спадщина", розміщений в Індустріальному районі Харкова з метою привернення уваги туристів, буде знесено. Автору проєкту гроші, а це майже 1,5 млн грн, виплачені не будуть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Харківської міськради.

«Гроші, виділені на проєкт, не освоєні. Я заборонив повністю сплачувати рахунки. Я та моя команда проєкту не бачили. Такий Стоунхендж нам не потрібен», – повідомив міський голова Ігор Терехов.

Він підкреслив, що місце облаштують, коли зрозуміють що там можна зробити, щоб це дійсно мало гарний вигляд і подобалося людям.

Терехов також уточнив, що людина, яка підписала документи про встановлення об’єкту, звільнена з посади.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року на засіданні Харківської міської ради затверджено список 32-х переможців програми Громадського бюджету участі на 2021 рік, серед яких є й "Скіфська спадщина" з бюджетом 1 482 680 грн. Автор проєкту Євген Кулик в опису назвав цей об’єкт з бетонних блоків виставково-освітнім, а метою встановлення - «підвищення якості життя харків'ян, підвищення культури, і туристичної привабливості міста Харкова».

Кулик став двічі переможцем цільової програми «Громадський бюджет міста Харкова на 2021 рік». Його другий проєкт - «Іміджевий проєкт Створення і демонстрація голографічних 3D фільмів про Харків» вартістю 1488 000 грн. За обидва проєкти проголосувала однакова кількість шанувальників – 751.

Цікаво, що програма «Громадський бюджет міста Харкова на 2021 рік» жодної інформації про проєктантів не містить. По суті, мешканці Харкова голосують наосліп, за гарну назву та опис.

За інформацією агентства, Кулик за фахом інженер-будівельник. Має своє підприємство по виробництву будівельних матеріалів. Як він сказав кореспонденту Укрінформу, історія, музика та мандри – його хобі. Коли буває в інших країнах, бачить цікаві локації, тож, захотілося реалізувати щось в рідному місті. Він вже брав участь у програмі в минулі роки. За його проєктом в Харкові побудовано 10 екопарковок.

Артоб'єкт "Скіфська спадщина" харків’яни прозвали "Харківський Стоунхендж". Він викликав критику та обурення в соцмережах.

Програма Громадський бюджет на 2021 рік становить 50 млн грн. На розгляд харків‘ян винесли 52 проєкти з 255-и отриманих. Перемогли 32.

Громадський бюджет чи бюджет участі - це частина коштів міського бюджету Харкова, і жителі міста самостійно обирають шляхом голосування на що їх витрачати.

Фото: www.city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-