Глава Запорізької ОВА просить Раду посилити покарання за закриті під час тривоги укриття

Глава Запорізької ОВА просить Раду посилити покарання за закриті під час тривоги укриття

Укрінформ
Керівник Запорізької області Юрій Малашко звернувся до Верховної Ради із закликом посилити адміністративну та кримінальну відповідальність балансоутримувачів фондів захисних споруд за закриті під час повітряної тривоги укриття.

Про це начальник Запорізької ОВА сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

“Це звернення записано сьогодні, під час повітряної тривоги на території Запорізької області в період з 12:32 до 12:52. Зараз у Запорізькій області лунає черговий сигнал повітряної тривоги. Найближче укриття, на жаль, знову недоступне”, - сказав він.

Малашко нагадав, що це вже не перший випадок, коли громадяни не можуть скористатися сховищем під час тривоги.

“Незалежно від партії, фракції, звертаюся до всього депутатського корпусу Верховної Ради України. В першу чергу - до народних депутатів із Запорізької області щодо невідкладного розгляду в сесійній залі змін у чинне законодавство України в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності балансоутримувачів фондів захисних споруд”, - сказав він.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Ради національної безпеки і оборони України ще в червні 2023 року та введено в дію Указом Президента України 26 червня 2023 року, нагадав Малашко.

Читайте також: Ракетний удар по Запоріжжю: пошкоджені понад 30 приватних будинків

За його словами, на території Запорізької області тривають запеклі бої з ворогом, лінія яких становить більше 130 км. Майже 70% області тимчасово окуповано. Цивільна інфраструктура та житлові будинки щоденно потерпають від обстрілів ворога з різних видів озброєння, у тому числі від ракет типу С-300. Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано близько 13 000 цивільних об’єктів, загинуло 450 мешканців Запорізької області.

Як повідомлялось, тривалість повітряних тривог у Запорізькій області становить в середньому 14-15 годин на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-