У Мукачівській міськраді прокоментували «процесуальні дії» щодо Балоги

У Мукачівській міськраді прокоментували «процесуальні дії» щодо Балоги

Укрінформ
У Мукачівській міськраді прокоментували «процесуальні дії» щодо мера Андрія Балоги.

Відповідний коментар у Фейсбуці міськрада оприлюднила після затримання міського голови та голови районної ради, передає Укрінформ.

"В рамках кримінальної справи щодо викупу земельної ділянки ТОВ "Універсам" відбулись чергові процесуальні дії, що здійснюють органи слідства. З самого початку розслідування керівництво та всі структурні підрозділи міської ради були відкриті для співпраці з правоохоронними органами та всіляко сприяли слідству, для забезпечення об’єктивного з’ясування всіх обставин цієї справи, відповідно до "букви" закону", - йдеться в повідомленні.

У Мукачівській міськраді запевняють, що впевнені в законності своїх дій, готові довести свою правоту в суді та сподіваються, що справа має виключно правовий характер.

Читайте також: Депутат Ужгородської міськради попався на хабарі за відстрочку від мобілізації

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці співробітники СБУ спільно з НАБУ та САП викрили міського голову та голову районної ради одного із міст Закарпатської області у причетності до корупційних схем.

У СБУ зазначили, що згідно з матеріалами справи, посадовці зловживали службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки у центрі міста площею понад 3 га.

За даними слідства, організатор схеми – голова районної ради, є впливовим авторитетом у кримінальному середовищі регіону. На сесії міськради міський голова забезпечив прийняття рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою у майже 9 разів. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради.. Унаслідок таких оборудок із землею з ринковою вартістю 84,6 млн грн – продали за 9,6 млн грн.

За інформацією закарпатського журналіста Віталія Глаголи, затримано мера Мукачева Андрія Балогу, голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя та начальника земельного відділу Мукачівської міської ради Артура Саміляка. Затримання пов‘язане з корупційною схемою продажу стадіону «Авангард», що знаходиться у м. Мукачеві. У жовтні 2023 року СБУ та НАБУ вже проводили обшуки у фігурантів кримінального провадження, але тоді нікого з посадовців не затримували, зауважив Глагола.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-