Мер Баштанки вважає, що на нього скоїли замах через проукраїнську позицію

Мер Баштанки вважає, що на нього скоїли замах через проукраїнську позицію

Ексклюзив
Укрінформ
Міський голова Баштанки на Миколаївщині Олександр Береговий припускає, що замах на його життя - це була помста за проукраїнську позицію і за те, що пріоритети міської влади нині полягають у допомозі ЗСУ, а не у вирішенні комунальних проблем.

Про це Олександр Береговий сказав у ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Тим, що сталося, займаються правоохоронні органи. Я можу лише припустити, що це була помста за мою проукраїнську позицію і за те, що пріоритети міської влади нині полягають у допомозі ЗСУ. Вже цього року, попри складнощі з наповненням міського бюджету, міська громада виділила на допомогу Силам оборони 25 млн грн. І ця робота триває», - сказав міський голова.

Він також зазначив, що у Баштанці є люди, які хочуть, щоб кошти з бюджету йшли насамперед на вирішення побутових проблем, таких як вода, світло тощо. Але позиція мера незмінна: спочатку допомога ЗСУ – потім усе інше.

Читайте також: У Баштанці на Миколаївщині кинули гранату на подвір’я мера

За словами Берегового, йому безпосередньо ніхто не погрожував, хоча в соцмережах регулярно з'являються брудні наклепи.

«Ці люди бояться прийти і висловити свої претензії в очі – вони ховаються за псевдонімами», - каже мер.

Він також розповів про деталі вчорашнього, 16 липня, інциденту: приїхав додому, поставив у дворі автомобіль, зайшов у дім - і через кілька хвилин пролунав вибух.

«Він був досить сильний, мене, дружину і дітей оглушило, але всі живі і не поранені, все нормально», - зазначив Береговий.

За його словами, подібний замах на його життя стався вперше. Охорони у нього немає, але і після цього випадку він не збирається звертатися, щоб йому її надали.

Читайте також: єВідновлення: на Миколаївщини вже видали компенсацій майже на ₴335 мільйонів

Як повідомлялося, у місті Баштанка Миколаївської області кинули вибуховий пристрій на подвір’я мера – поліцейські встановлюють обставини та розшукують причетних до скоєння злочину.

Жителі м.Баштанки на Миколаївщині, озброєні стрілецькою зброєю, мисливськими рушницями і «коктейлями Молотова», зупинили колону російської бронетехніки і не дали окупувати своє місто та просунутися вглиб України. Відтоді вислів «Пофіг танки – ми з Баштанки» розлетівся країною і став крилатим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-