У Херсоні перейменували Суворовську райраду

У Херсоні перейменували Суворовську райраду

Укрінформ
У Херсоні перейменували Суворовську районну раду - на Центральну райраду.

Про це начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Суворовську районну у м. Херсоні раду перейменують у Центральну районну у м.Херсоні раду», - написав Мрочко.

Він повідомив, що вже підписав відповідне розпорядження.

У МВА нагадують, що у Херсонській міській територіальній громаді на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» триває процес перейменування об’єктів топоніміки.

Як повідомлялося, станом на 3 липня 2024 року на території громади були перейменовані один район міста та 164 об’єкти топонімії, назви яких містили символіку російської імперської політики.

Півтора року над цим процесом працювала комісія з перейменування топонімів, до складу якої увійшли науковці, краєзнавці та громадські діячі. Попередньо дослідниками Херсонщини, залученими до роботи комісії, було опрацьовано 1191 назву вулиць, провулків, скверів парків тощо по 17 населених пунктах громади.

Як повідомляв Укрінформ, розпорядженням начальника МВА від 16 жовтня 2023 року в Херсоні перейменували Суворовський район - відтепер це Центральний район.

Читайте також: Миколаївська міськрада не ухвалила жодного рішення щодо перейменування топонімів

Також у Херсоні перейменували вулицю Суворова, яка тепер розділена на дві частини - одну названо Європейською, другу, проїзну - Католицькою.

За інформацією МВА, станом на кінець квітня 2024 року в Херсонській громаді повністю завершений процес перейменування топонімів

У Херсоні у травні 2023 року в рамках деколонізації та дерусифікації публічного простору на території громади оголосили про початок громадських обговорень щодо перейменування об'єктів топоніміки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-