Тернопільська облрада оскаржить поновлення через суд ексголови Головка, якого підозрюють у корупції

Тернопільська облрада оскаржить поновлення через суд ексголови Головка, якого підозрюють у корупції

Укрінформ
Тернопільська облрада подаватиме касаційну скаргу на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду у Львові, який поновив підозрюваного у хабарництві Михайла Головка на посаді голови обласної ради.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це 6 серпня сказав заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук під час сесії облради.

На сесії депутати також розглянули заяви Головка, які надійшли напередодні (2 та 5 серпня), і ухвалили рішення надати йому відповідь.

"2 серпня Головко звернувся до Тернопільської обласної ради, щоб ми виконали рішення суду і негайно поновили його на посаді. На підставі цієї заяви я зібрав президію облради 5 серпня у понеділок. У цей день ми також отримали ще одну заяву від Головка. Президія прийняла рішення винести розгляд цих заяв на сесію обласної ради. Тому що повноваження є у депутатів призначати і звільняти голів облрад", – зазначив Болєщук.

Читайте також: Депутати Тернопільської облради пояснили, чому голосували за звільнення Головка

Також Болєщук повідомив, що видав розпорядження про виплату коштів Головку. Йдеться про виплату 591 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу згідно рішення апеляційного суду.

"У нас коштів немає, ми надіслали в обласну адміністрацію, вони будуть шукати. Тобто всі дії, які передбачались для виконання рішення суду, ми зробили", – сказав Болєщук.

У засіданні облради взяли участь 35 депутатів, 33 з них підтримали проєкт рішення про надання відповіді Головку, який вже підготували в облраді.

"Рішення про звільнення Михайла Головка ми прийняли у законний спосіб відповідно до передбаченої законом процедури. Результати голосування відображають дійсне волевиявлення нас, депутатів, без впливу і тиску інших осіб. За звільнення Михайла Йосиповича проголосувало 40 депутатів із 40 зареєстрованих у сесійній залі, і ці результати свідчать про те, що ми одностайно підтримали звільнення Головка", – оприлюднив тези, які будуть у відповіді депутат облради Денис Милий.

Читайте також: САП оскаржила відмову у відстороненні голови Тернопільської облради

Болєщук також зазначив, що облрада подаватиме касаційну скаргу на рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду у Львові, який поновив Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради. Однак поки що Тернопільська облрада не отримала повного тексту рішення суду. Лише після цього подаватимуть касаційну скаргу.

Як повідомляв Укрінформ, Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові 1 серпня поновив Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради.

У той же день депутати Тернопільської облради проголосували за звільнення ексголови Тернопільської облради Головка, якого поновив на роботі Восьмий апеляційний суд у Львові.

Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради під час сесії, яка відбулася 26 жовтня 2023 року. Він звернувся до суду, і 18 березня цього року в Тернопільському окружному адміністративному суді відмовили повністю у задоволенні його позову.

Зазначається, що у червні 2023 року НАБУ і САП затримали тоді діючого голову облради Головка і двох заступників начальника Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Затримані вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за перераховані його ТОВ кошти за виконані роботи з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

ВАКС заарештував голову Тернопільської облради Головка з можливістю внесення 805 тис. грн застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-