Херсон затягнуло димом - горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд

Херсон затягнуло димом - горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд

Укрінформ
Херсон затягнуло димом - горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд, куди загарбники влучили минулого тижня.

Про це уТелеграміповідомляє Херсонська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Зранку Херсон знову зранку затягнуло димом. Нагадуємо: горить муловий майданчик каналізаційних очисних споруд Херсонського водоканалу, у який росіяни влучили минулого тижня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час спеки мулові торфи дуже важко погасити. Наразі змінився напрямок вітру - і дим повернув на місто.

«У мирний час така пожежа легко би загасилася каналізаційними стічними водами. Проте через малу кількість людей, які залишилися проживати в Херсоні, використаних вод для цього у міських каналізаційних мережах недостатньо», - пояснили в МВА. І запевнили, що наразі ведуться всі необхідні робити, аби побороти полум’я на муловому майданчику.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв 22 населених пункти Херсонщини, шестеро поранених

«Працівники Херсонського водоканалу та рятувальники працюють над розв'язання цієї проблеми, ризикуючи життям. Оскільки території, де палає, до кінця не розміновані», - наголосили у військадміністрації.

Як повідомлялося, у Херсоні через пожежу, спричинену російським обстрілом 10 серпня, зростав рівень забрудненості повітря - концентрації оксиду вуглецю були вище норми.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-