Львівські хірурги застосували революційну технологію, щоб врятувати руку 5-річного хлопчика

Львівські хірурги застосували революційну технологію, щоб врятувати руку 5-річного хлопчика

Фото
Укрінформ
У Львові опікові хірурги прооперували 5-річного хлопчика з Вінниці та застосували революційну технологію, щоб врятувати його ліву руку, яку він ледь не втратив через сильну алергічну реакцію на препарат.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медичне об’єднання Львова, передає Укрінформ.

“5-річний хлопчик майже не рухав кистю руки через важку алергічну реакцію на ліки, які йому ввели ще в пологовому. Аби допомогти дитині, опікові хірурги дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова виконали операцію та застосували революційну технологію”, - йдеться в дописі.

Як зазначили у медоб’єднанні, п'ять років тому новонародженому Святославу у пологовому ввели ліки для профілактики нестачі цукру у крові. У дитини виникла сильна алергічна реакція на препарат - масивний набряк лівої руки, який згодом призвів до некрозу: відмирання підшкірної жирової клітковини руки. 10 днів хлопчик був у реанімації. Кінцівку вдалося врятувати. Але з часом на шкірі утворилися глибокі масивні рубці, хлопчик майже не міг рухати кистю. До того ж ліва рука почала повільніше рости і відставала від правої.

Святославу зробили операції з пересадки шкіри та усунення рубців в Україні та за кордоном. А цього року батьки звернулися за допомогою до львівських спеціалістів. Опікові хірурги виконали втручання у два етапи.

У медоб’єднанні розповіли, що спочатку забрали рубці з кисті та передпліччя, а потім закрили рану BTM — революційним покриттям австралійського виробника. Це штучний синтетичний матеріал, що дає змогу закривати глибокі рани, поки неможливо пересадити власну шкіру пацієнта.

Читайте також: В Івано-Франківську вдруге успішно замінили серцевий клапан за технологією TAVI

Після того як фахівці закрили рану, фізичний терапевт зафіксував руку, а хірурги підключили ВАК-систему - апарат для відведення виділень з рани та пришвидшення загоєння. А вже через чотири тижні хлопчику зробили ще одну операцію з пересадки власної шкіри.

За словами медиків, у майбутньому на дитину чекає ще ряд втручань на пальцях. Батьки Святослава кажуть, що роблять все, щоб втілити найбільшу мрію сина — повернути йому повноцінне дитинство.

Як повідомляв Укрінформ, у липні лікарі дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова видалили велетенську злоякісну пухлину нирки дворічній дівчинці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-