На Вінниччині розпочали збір ранніх сортів сої, гречки та проса

На Вінниччині розпочали збір ранніх сортів сої, гречки та проса

Ексклюзив
Укрінформ
На Вінниччині сільськогосподарські підприємства розпочали збір зернових та пізньої групи - ранніх сортів сої, гречки та проса.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«Аграрії Вінниччини розпочали збирання ранніх сортів сої, поки що - на окремих полях. Середня урожайність наразі фіксується на рівні 20 ц/га. Це менше, ніж торік, - на відповідну дату минулого року ми мали по 23,8 ц/га», - повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що сільгосппідприємства також розпочали збирання інших пізніх зернових культур, зокрема, гречки та проса.

Так, гречку на полях області зібрали на 11% площ при середній урожайності 12,7 ц/га (у 2023 році – 16,8 ц/га), просо – на 8% площ при урожайності 22,0 ц/га. Торішній показник врожайності цієї культури був суттєво більший – 38,2 ц/га.

Читайте також: Урожай зернових та олійних цьогоріч очікується меншим на 12% - Висоцький

Загалом станом на 23 серпня на Вінниччині по всіх категоріях господарств зернові та зернобобові культури, включаючи кукурудзу на зерно, зібрані на 57% площ посіву. Намолочено 2,12 млн тонн зерна при середній урожайності 51,3 ц/га (проти 64,4 ц/га у 2023 році).

Завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі понад 408 тис. га.

Як повідомлялося, в Україні намолочено 32,02 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 8 040,3 тис. га. Загалом зібрано 28,59 млн тонн зернових та 3,42 млн тонн олійних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-