Жителів Одещини попереджають про можливе забруднення річок через повінь у Європі

Жителів Одещини попереджають про можливе забруднення річок через повінь у Європі

Укрінформ
Жителів Одеської області попереджають про можливе забруднення річок Дністер та Дунай, а також озера Ялпуг, через повінь у Європі.

Як передає Укрінформ, про це Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб повідомляє у Фейсбуці.

"У зв’язку зі складними погодними умовами, які накрили сусідні країни (Молдову, Румунію, Польщу та Чехію), існує загроза забруднення поверхневих водойм, зокрема річок Дністер та Дунай, а також озера Ялпуг, які є джерелами питного водопостачання частини населення Одеської області", - ідеться у повідомленні.

Для запобігання виникнення інфекційних захворювань та надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я на Одещині посилено ряд заходів.

Зокрема, запроваджений моніторинг за якістю питного водопостачання, яке здійснюється з поверхневих водойм Одещини. Здійснюється постійний контроль за станом здоров’я населення області. Проводиться санітарно-освітня робота серед населення про важливість дотримання гігієни та профілактики інфекційних захворювань.

Читайте також: Європейський циклон з повенями втратив силу і до України не дійде - синоптики

При ускладнені епідемічної ситуації буде проінформовано додатково.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 21 людина загинула внаслідок сильної повені, спричиненої штормом "Борис" у Польщі, Чехії, Австрії та Румунії.

Фото: ČTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-