У Свято-Михайлівському соборі в Черкасах проводять перший молебень українською

У Свято-Михайлівському соборі в Черкасах проводять перший молебень українською

Фото
Укрінформ
У найбільшому в Україні православному храмі - Свято-Михайлівському кафедральному соборі у Черкасах, який перейшов від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України, триває перший молебень українською мовою.

Його проводить митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ, голова Синодального управління військового духовенства владика Іоан, передає кореспондент Укрінформу.

У храмі багато людей, звучить молитва, є військові. На молебні присутній міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. У дворі - українські прапори. Прибічники УПЦ МП звільнили храм.

За словами владики Іоана, рішення про те, що храм буде гарнізонним, було прийняте ще 7 місяців тому, а сьогодні рішення реалізоване.

Як повідомлялося, капелани оголосили найбільший в Україні православний храм - Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах - гарнізонним, однак прибічники московської церкви не змирилися з цим фактом і організували захоплення храму на чолі з митрополитом Феодосієм, справу якого за обвинуваченням у розпалюванні національної ворожнечі розглядають у суді.

Дещо пізніше капелан Володимир Рідний (Педько) звернувся до черкащан із закликом збиратися, аби відстояти свій храм, який його прибічники залишили під тиском прихильників Феодосія.

Читайте також: Понад 80% православних вірян в Україні належать до ПЦУ

Речниця Головного управління Національної поліції у Черкасах у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла, що біля Свято-Михайлівського собору працює слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, поліцейські груп комунікації та патрульні.

«Наразі повні обставини з’ясовують слідчі та визначають правову кваліфікацію події, а також встановлюють учасників інциденту», - сказала речниця ГУ НП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-