НСЖУ закликає ЗМІ ігнорувати

НСЖУ закликає ЗМІ ігнорувати "чорнуху" на виборах

Укрінформ
Національна спілка журналістів України закликає медіа не піддаватися тиску з боку політиків і штабів, чесно інформувати свою аудиторію про перебіг виборів та не вдаватися до фейків і маніпуляцій.

Відповідну заяву прийнято на засіданні правління НСЖУ у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дискредитаційні матеріали, "чорнуха" та брудні фейки – це очевидне знущання над аудиторією медіа і брудна пляма на репутації журналістів. Українські ЗМІ не ідеальні, але незважаючи на фінансові спокуси політичних штабів, ми маємо бойкотувати "чорнуху", - наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як зазначається в документі, який є в розпорядженні Укрінформу, Національна спілка журналістів також закликає ЗМІ дотримуватися балансу думок під час висвітлення передвиборчої кампанії.

"Із початком президентської виборчої кампанії в Україні політики посилили тиск на ЗМІ і журналістів, щоб просувати свої меседжі та дискредитувати опонентів. На жаль, не всім медіа вдається ефективно протистояти цьому. НСЖУ закликає медіа не піддаватися тиску політиків і штабів, чесно інформувати свою аудиторію про перебіг виборів і відмовитися від "чорнухи", не вдаватися до фейків та маніпуляцій", - йдеться у документі.

Як наголошується в заяві, Національна спілка журналістів, як найбільша журналістська організація України, сповідує дотримання журналістських стандартів як базову засаду професії.

"Ми рішуче засуджуємо порушення стандартів журналістики і закликаємо політиків та їхні штаби не провокувати редакції на подібні дії, а колег - бойкотувати "чорнуху" і "джинсу", дотримуватися балансу думок, повсякчас дбати про високу відповідальність кожного журналіста перед аудиторією, перед власним професійним сумлінням, перед Україною", - підкреслюється у документі.

Читайте також: Як іноземні журналісти поширюють фейки про зв'язки України та ІДІЛ

В НСЖУ також наголосили, що Спілка готова надати юридичну та іншу допомогу редакціям і журналістам, які зазнають тиску. "Ми готові солідаризуватися з кожним журналістом, який потребуватиме нашого захисту. Довіра – головний капітал журналіста і редакції. Бережіть його! Вибори минуть, а ім’я залишиться. Збалансоване і незаангажоване висвітлення виборчої кампанії – це наш внесок як журналістів у забезпечення чесних виборів і утвердження свободи слова в Україні", - зазначили в НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-