Суд визнав наявність громадянства РФ у колишньої посадовиці Мін’юсту

Суд визнав наявність громадянства РФ у колишньої посадовиці Мін’юсту

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд за матеріалами СБУ визнав законним звільнення з Міністерства юстиції колишньої заступниці начальника Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту, яка з власної ініціативи отримала російське громадянство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ

Відповідне рішення у Шостому апеляційному адмінсуді відстояли чинні представники Міністерства юстиції.

Цей факт задокументували співробітники СБУ та поінформували керівництво профільного міністерства для прийняття відповідного рішення.

На підставі матеріалів, отриманих від української спецслужби, чиновницю звільнили із займаної посади у 2021 році.

Читайте також: У Криму ще з дев'яностих роздавали російські паспорти - Бутченко

Згодом вона вирішила оскаржити це рішення, посилаючись на довідку «головного управління МВС РФ по місту Москва». У цьому документі було зазначено, що у неї нібито немає російського паспорта.

Однак, після ознайомлення із доказовою базою СБУ, колегія українського суду залишила скаргу ексчиновниці без задоволення.

Представники СБУ довели нікчемність документів, виданих державою-агресором про нібито відсутність у неї громадянства РФ.

Крім того спецслужба довела, що позивачка не виїжджала в Болгарію, де, з її слів, нібито було отримано відповідні російські документи.

Читайте також: НАЗК склало протокол на ексзаступника голови Нацполіції Тишлека

Наразі ексчиновниця може оскаржити це рішення у Верховному суді.

Як повідомляв Укрінформ, Шостий апеляційний суд розпочав розгляд апеляції Верховного суду на рішення Київського окружного адмінсуду про зарахування у штат ВС колишнього заступника ВС і ексочільника Касаційного господарського суду Богдана Львова, якого раніше звільнили через виявлений російський паспорт. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-